Let op (5/5): Valse sms namens BUNQ Sinds 13:45 | 5 maart 2024

De gevolgen van inactiviteit van 2FA op DigiD.

DigiD

Van: DigiD
Datum: 30 mei 2024 om 03:04:20 CEST
Aan: **********@***********
Onderwerp: De gevolgen van inactiviteit van 2FA op DigiD.

Geachte heer/mevrouw,

Zoals u inmiddels gewend bent, kunt u inloggen op overheidswebsites met behulp van uw DigiD-app. In het afgelopen jaar hebben wij echter meerdere meldingen ontvangen van fraude en misbruik van DigiD-accounts.

Om de kans op misbruik te verkleinen, hebben wij besloten om vanaf 1 juni 2024 tweefactorauthenticatie (2FA) verplicht te stellen. Dit houdt in dat u bij het inloggen naast uw gebruikelijke inloggegevens ook een verificatiecode moet invoeren. Deze code wordt willekeurig gegenereerd en kan per e-mail en/of sms naar u worden verstuurd.

Vanaf 1 juni 2024 is het zonder deze extra beveiligingsstap niet meer mogelijk om gebruik te maken van overheidswebsites via de DigiD-app. Omdat deze functie verplicht is voor het verdere gebruik van de DigiD-app, bieden wij u nu de mogelijkheid om de 2FA aan te vragen.

Het aanvragen van 2FA verloopt in enkele eenvoudige stappen via een digitaal formulier die u via hier kunt invullen. Zodra u de aanvraag heeft voltooid, sturen wij u een activeringscode per post. Met deze code kunt u de 2FA activeren.

Indien u de 2FA niet binnen de gestelde termijn activeert, zijn wij genoodzaakt uw DigiD-app te deactiveren. Dit doen wij omdat het gebruik van 2FA verplicht is. Als u de activering niet tijdig voltooit, kunt u het proces alleen nog schriftelijk afronden. Dit schriftelijke proces kan doorgaans 8 tot 10 weken in beslag nemen. Gedurende deze periode kunt u geen gebruik maken van overheidswebsites via de DigiD-app.

Dit kan invloed hebben als u op korte termijn belastingzaken dient te regelen.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
DigiD

Valse e-mail