Let op (3/4): Valse sms namens BUNQ Sinds 13:45 | 5 maart 2024

5 tips voor het beveiligen van domeinnamen

Bedrijven hebben vaak één of meerdere domeinnamen voor hun website, webshop en meestal ook hun e-mailverkeer. Het beveiligen van deze domeinnamen is van groot belang, want cybercriminelen maken graag misbruik van domeinnamen. Het Digital Trust Center heeft 5 tips voor het beveiligen van domeinnamen:

  1. Zorg dat u de domeinnaamhouder bent van uw zakelijke domeinnaam en ook als eigenaar van uw domeinnaam geregistreerd staat. Zo kan uw domeinnaam niet buiten uw medeweten om overgenomen worden en kunt u snel handelen als het nodig is om over te stappen naar een andere hostingpartij.
  2. Configureer e-mailbeveiligingsstandaarden, zodat uw domeinnaam niet misbruikt kan worden om spam of phishingmails te versturen.
  3. Controleer of er meerdere SSL(TLS)-certificaten nodig zijn voor uw domeinnamen.
  4. Wees alert op typosquatting: cybercriminelen registreren een domeinnaam die erg veel lijkt op de domeinnaam van een betrouwbaar bedrijf, maar die qua spelling net iets afwijkt. Het is goed in de gaten te houden of dit ook bij uw domeinnamen gebeurt en zoveel mogelijk maatregelen te nemen om dit te voorkomen.
  5. Ruim verlopen domeinnamen op: zorg dat verlopen domeinnamen niet gebruikt kunnen worden door criminelen die zich voordoen als uw bedrijf. De Handreiking Verlopen Domeinnamen van Z-Cert is een handig hulpmiddel hierbij.

Voor uitgebreidere informatie over deze beveiligingstips kunt terecht op de website van het Digital Trust Center.