Let op (3/4): Valse sms namens BUNQ Sinds 13:45 | 5 maart 2024

Beleggingsvoorstel? Check de aanbieder

Overweegt u te gaan beleggen of wordt u benaderd met een beleggingsvoorstel? Check dan altijd de aanbieder. Oplichters bieden telefonisch, via internet, mail of social media verschillende mogelijkheden tot beleggen aan, zoals beleggen in cryptomunten of in een beleggingsfonds. Het geld wordt in werkelijkheid niet belegd, maar weggesluisd.

Hoe voorkomt u beleggingsfraude?

  • Wees gezond argwanend: als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, twijfel dan aan de echtheid ervan.
  • Wanneer u een beleggingsvoorstel krijgt (gevraagd of ongevraagd), neem dan rustig de tijd om u te verdiepen in het voorstel. Zorg dat u precies begrijpt wat het product inhoudt en wat de risico’s zijn voordat u instapt.
  • Check de reviews over de aanbieder of het beleggingsproduct. Doe dit niet op de website van de aanbieder (want deze reviews zijn vaak vervalst), maar doe dit op onafhankelijke review-sites als Trustpilot of Klachtencompas.
  • Controleer in het register van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) of de aanbieder een vergunning heeft of controleer of er een waarschuwing over deze aanbieder is. Blijft u na controle twijfelen over de aanbieder, neem dan contact op met de AFM.