Let op (4/4): Valse sms namens BUNQ Sinds 13:45 | 5 maart 2024

Test: herken de koers van de beleggingsfraudeur

Ontmaskert u de beleggingsfraudeur? Doe de test.

(Deze test kwam tot stand in samenwerking met de AFM)

Hoe lokken malafide beleggingsaanbieders nieuwe klanten?

icon

Een belangrijk kenmerk van frauduleuze beleggingsaanbieders is dat zij niet transparant zijn over hun motieven, over de risico’s die u loopt, over de producten die zij aanbieden, dat zij niet eerlijk zijn over het feit dat zij geen vergunning van de AFM hebben, en dat zij misleidende informatie gebruiken om u over te halen, zoals nepadvertenties met bekende Nederlanders. Onder meer Jort Kelder en Marco Borsato spreken zich fel uit tegen het misbruik van hun identiteit en waarschuwen om er niet in te trappen.

Veel malafide beleggingsaanbieders bieden de mogelijkheid aan om zelfstandig te beleggen. Wat zijn kenmerken van zelfstandig beleggen?

icon

Aanbieders die de mogelijkheid bieden om zelfstandig te beleggen mogen hun klanten niet adviseren omdat zij hier geen vergunning voor hebben en mogelijk tegenstrijdige belangen hebben. Frauduleuze aanbieders misleiden hun klanten met hun ‘advies’ omdat zij niet eerlijk zijn over de risico’s en verzwijgen dat zij zelf een (financieel) belang hebben bij het verlies van de klant.

/ 2 juiste antwoorden!