Let op (4/4): Valse sms namens BUNQ Sinds 13:45 | 5 maart 2024

De naam van mijn bedrijf wordt misbruikt

Oplichters doen zich voor als een bestaand bedrijf, om zo geld afhandig te maken van derden. Ze verdiepen zich daarvoor in de structuur van het bedrijf en gebruiken deze informatie wanneer ze anderen benaderen. Vaak gebruiken oplichters een online marktplaats zoals Alibaba.com om zich te presenteren onder een valse naam.

 

Dit kunt u direct doen

• Wanneer uw bedrijfsnaam op een online marktplaats misbruikt wordt, neem dan contact op met de handelssite en wijs hen op het valse profiel.
• Wijs uw klanten en overige relaties op het misbruik van uw bedrijfsnaam.

 

Heeft u het vermoeden dat uw bedrijfsnaam misbruikt wordt? Neem dan contact op met de Fraudehelpdesk 

 

Hoe voorkomt u misbruik van uw bedrijfsnaam?

Voorkomen dat oplichters uw bedrijfsnaam gebruiken voor criminele activiteiten is heel lastig. Wel kunt u zorgen dat u dit misbruik in een vroeg stadium ontdekt. Stel hiervoor b.v. in Google of op Talkwalker een alert in op uw bedrijfsnaam: dit is een automatische zoekopdracht naar alle berichten op internet waarin uw naam genoemd wordt.
Daarnaast kunt u zelf natuurlijk ook op regelmatige basis online handelsplaatsen checken op handel die onder uw bedrijfsnaam plaatsvindt (denk hierbij aan platforms als Marktplaats, Alibaba.com, Amazon, Bol.com etc.).

 

Heeft u het vermoeden dat uw bedrijfsnaam misbruikt wordt? Neem dan contact op met de Fraudehelpdesk