Vals sms-bericht namens Fraudehelpdesk

Mogelijk ontvangt u een sms’je namens de Fraudehelpdesk. Volgens dit sms-bericht zou een geldopname bij een Geldmaat zijn mislukt. Dit is een vals bericht; de Fraudehelpdesk stuurt nooit dergelijke berichten.

In de sms wordt gevraagd een bepaald telefoonnummer te bellen om zo in contact te komen met de Fraudehelpdesk. Dat is niet juist. De Fraudehelpdesk is alleen te bereiken via 088-786 7372 en via ons meldformulier.

Als u belt met het nummer uit de sms, komt u zogenaamd in contact met uw bank, met de ‘fraudehelpdesk’ van de bank of met de Fraudehelpdesk. Wat volgt is het verhaal dat er een verdachte activiteit op uw rekening is gezien, waardoor u actie zou moeten ondernemen.

Dit is bankhelpdeskfraude. De nep-medewerker overtuigt u ervan geld over te maken naar een andere rekening of vraagt  om uw inloggegevens of pincode, zodat zij uw geld ‘veilig kunnen stellen’. In een enkel geval vraagt de oplichter u om software te installeren, zodat hij met u mee kan kijken en u kan ‘helpen uw geld veilig te stellen’. Soms komen de oplichters ook bij u langs om een pasje op te halen of sieraden en andere waardevolle spullen mee te nemen.

Advies
De Fraudehelpdesk of uw bank sturen nooit dergelijke berichten.
Heeft u een dergelijke sms ontvangen? Verwijder deze dan en reageer er niet op. We stellen het op prijs als u hiervan melding maakt.
Uw bank zal nooit vragen om inloggegevens of pincodes. Bij verdachte activiteiten zal de bank uw rekening blokkeren, u hoeft nooit geld over te maken naar een ‘veilige rekening’.

Bent u slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude?
Neem dan direct contact op met uw bank
Doe aangifte bij de politie
Meld het bij de Fraudehelpdesk